Dragracing

Janne försvarade Mantorp Revival

När Janne Ericsson åkte till Mantorp Park för att försvara fjolårets seger i Mantorp Revival, så var det första tävlingen på 402 meter sedan Janner korades som Europamästare i Pro Modified på Santa Pod i England 2019. Janne vann tävlingen ohotat vilket bådar gott för Scandinavian Nationals på Tierp Arena kommande helg.

Att den rådande pandemin slagit hårt mot dragracingen har undgått få. Många tävlingar har ställts in. De som körts har mestadels varit på en lägre nivå, mindre preparerade banor och mestadels på halva banlängden, det vill säga 201 meter. Detta gör det svårt för de större klasserna att preparera inför större tävlingar.

Janne körde sitt enda test denna säsong på Hudiksvall banan i juni. Janne med sitt Team Sundborn Welding kör normalt i FIA klassen Pro Modified. Denna klass har hårdare begränsningar än den ganska öppna klassen ProXtreme som kördes på Mantorp. Där får konkurrenterna köra med starkare motorer, anti-spin och andra finesser som gör att de normalt klarar av 201 meters banan på lägre tid.

Mantorp Revival kördes över fyra dagar, torsdag till söndag, men dessvärre var de tre första dagarna växlande regniga vilket gjorde att många kvalrundor uteblev. Janne körde genomgående snabba tider, kvalade som etta på 3.93s och 305.99 km/h, något han sedan förbättrade i semifinalen med 3.86s och 310.2 km/h. Finalen blev en solorunda då Mats Stefansson fått problem och kunde inte komma till start.- Det blev för få svängar denna helg, men vi var snabbast ute på banan genom hela helgen. Testet i Hudik var bra då vi fick testa nya grejer och vi kommer framåt hela tiden. Det hade varit roligare med ett bredare motstånd, men i Tierp är det 17 Pro Modified bilar som kommer till start. Vi hoppas nu på en komplett EM-serie 2022.

Berättar Janne efter tävlingen. Janne och teamet är fortfarande regerande europamästare trots att det var två år sedan han vann guldet efter en spännande fight som gick ända till den sista tävlingen.

Denna helg körs tävlingen på Tierp Arena med sedvanligt EM motstånd vilket blir en bra styrkemätning. Andra Västeråsare som kör i Scandinavian Nationals på Tierp denna helg är Kalle Lyrén i SuperStreet Bike efter att ha kört ProStock Bike i många år, samt Stefan ”Totte” Carlsson i TopDoorslammer.

 

This website was built using N.nu - try it yourself for free.